Heeft u de kennis en kunde om voorzitter te zijn?
online lezen
NEN
Milieumail
Nr.6, december 2019
Normontwerp plaatsing peilbuizen ten behoeve van milieukundig bodemonderzoek ter commentaar
Ontwerp NEN 5766:2019 'Bodem - Plaatsing van peilbuizen ten behoeve van milieukundig bodemonderzoek' is gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen tot 1 maart 2020 commentaar indienen...Lees meer »
Normcommissie ‘Organische parameters’ zoekt nieuwe voorzitter
Het werkgebied van normcommissie ‘Organische parameters’ staat volop in de belangstelling met onderwerpen zoals het bepalen van PFAS, microplastics en andere zorgwekkende stoffen in het milieu...Lees meer »
9
dec
 
Kick-off plastics in het milieu
GRATIS • Delft • 12:00 - 16:00
De deelnemers krijgen inzicht in de nationale, Europese en mondiale initiatieven op het gebied van plastics in het milieu. Er wordt gekeken welke rol Nederland hierin speelt en hoe deze positie verbeterd kan worden. Vervolgens zijn er discussie- en brainstormsessies gericht op verschillende deel-onderwerpen.

De middag wordt afgesloten met een samenvatting van ieder onderwerp en ook de vervolgstappen worden besproken.

Lees meer / Aanmelden »
Presentatie toolbox ethisch verantwoorde innovatie
Recentelijk heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een toolbox voor ethisch verantwoorde innovatie gepresenteerd. In deze toolbox wordt ook de Europese norm voor ethische impact assessment genoemd...Lees meer »
De nieuwe trainingsgids is uit!
In de nieuwe trainingsgids vindt u een overzicht van alle trainingen binnen uw vakgebied voor het voorjaar 2020. NEN Trainingen speelt gericht in op normen die vaak abstract, wetenschappelijk getint en moeilijk te doorgronden zijn. We focussen ons op uw persoonlijke groei in combinatie met de uitbreiding van kennis, kunde en vaardigheden. Met NEN Trainingen kan iedereen zich in elk fase van de loopbaan verder ontwikkelen op het gebied van normen en hun toepassing. Vraag nu de nieuwe trainingsgids aan of download de PDF...Lees meer »
meer nieuws
 
NEN Milieu Normen
NEN-ISO 12039:2019 en
Stationary source emissions - Determination of the mass concentration of carbon monoxide, carbon dioxide and oxygen in flue gas - Performance characteristics of automated measuring systems
meer info
NEN-EN-ISO 5815-1:2019 en
Water - Bepaling van het biochemisch zuurstofverbruik na n dagen (BZVn) - Deel 1: Verdunning en enting onder toevoeging van allylthioureum
meer info
ISO Guide 82:2019 en
Richtlijnen voor het omgaan met duurzaamheid in normen
meer info
NEN-EN-ISO 28258:2013/A1:2019 en
Bodemkwaliteit - Digitale uitwisseling van bodemgerelateerde data
meer info
 
meer normen
 
Laat uw team bloeien!
Neem met uw collega's deel aan de bedrijfstraining: NEN 5725 (Voor-)Bodemonderzoek. Leer hierbij de nieuwe denkwijze van het vooronderzoek van de bodem te doorgronden en ga aan de hand van praktijkcasussen aan de slag met de NEN 5725. Daarbij wordt ook de praktische koppeling gelegd met het verkennend onderzoek uit NEN 5740 en NEN 5707
Volg NEN
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Bel (015) 2 690 391 of mail klantenservice@nen.nl
© 1999 - 2019 NEN